Waarom een InDesign pakket maken

Waarom een InDesign pakket maken i.p.v. het bestand opslaan? Omdat je bij het opslaan als pakket een mapje maakt, waarin alle gebruikte fonts (lettertypen) en media (afbeeldingen en illustraties) staan. Een pakket is dus niet meer dan één map waarin alle bestanden netjes staan. Wanneer je dit pakket naar derden stuurt, kan hij/zij altijd aan de slag met het pakket.

Wanneer je ervoor kiest om het bestand normaal op te slaan, dan staan de elementen uit jouw InDesign bestand misschien wel lokaal opgeslagen. Het nadeel hiervan is dat externe partijen niet kunnen werken aan jouw bestand, omdat zij de elementen missen.

Hoe sla je het InDesign bestand op als pakket?

We gaan in dit voorbeeld even uit van Adobe InDesign CC, de onlineversie van het opmaakprogramma van Adobe.

1. Open het document in Adobe InDesign.

2. Klik bovenin het scherm op Bestand > Pakket.

3. Klik op Pakket.

4. Kies een logische locatie voor je bestand en benoem de map zodat je deze kunt terugvinden.

5. Zorg ervoor dat je alle lettertypen, gekoppelde afbeeldingen, etc meestuurt. Vink daarom al deze opties aan. Stuur ook een IDML-bestand mee, dat is een bestandje dat anderen kunnen gebruiken, wanneer ze jouw versie van InDesign niet hebben. Door te klikken op het IDML-bestand kunnen ze het document tóch openen.

6. Het pakket is gemaakt in de door jouw gekozen map. Ga naar de map en pak het bestand in (bijvoorbeeld door te klikken op de rechtermuisknop en te comprimeren, afhankelijk van je computer).

7. Klaar! Je kunt het bestand vervolgens verzenden naar derden.

InDesign