Boyd stel jij jezelf eens voor! Best wel een gekke vraag eigenlijk. Dat deze vraag je wordt gesteld als oprichter van QuickOnline, wat een kleine 10 jaar geleden begon als eenmanszaak Pixelutions. Eigenlijk wel leuk om daar eens goed voor te gaan zitten. Nou "komtie" dan:

Stel jezelf eens voor!

Waarom doe je het werk dat je doet?

Eigenlijk heb ik daar een vrij simpel antwoord op. Dit doe ik om anderen (vooral bedrijven) te helpen met vragen of uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Specifiek natuurlijk op het gebied van online marketing, maar denk graag nog even wat verder met iemand mee. Kan ik het niet beantwoorden, dan heb ik altijd wel iemand in mijn netwerk die ze verder kan helpen. Dan help ik diegene vaak ook nog aan een mooie klus, twee vliegen in één klap. Daar doe ik het voor!

Wat was je favoriete leeftijd?

Lastige keuze.. maar 35 jaar is top! Dat is de leeftijd die ik nu heb en nog steeds elke dag het beste eruit kan halen wat er in zit. Als je mij deze vraag volgend jaar (6 januari) vraagt, zal het vast 36 zijn. Op een goede tweede plaats is dat 18 jaar. Alles mag en je mag het ook nog eens fout doen, niemand die daar gek van opkijkt. Top tijd!

Is er een product waar je niet zonder kunt leven?

Een telefoon. Niet zo’n gek antwoord als verantwoordelijke voor de verkoop en projectmanagement. Hierin heb ik veel contact met (potentiële)klanten en bel liever dan dat ik contact heb via mail, Whatsapp e.d. Niets voor deze jongen, daar zijn anderen weer beter in.

Boyd Poulus, online marketeer QuickOnline
Boyd Poulus, online marketeer QuickOnline
Welke baan zou je wel een dagje willen proberen?

Verkoper van groente en fruit op de markt met stip op 1. Even lekker een dagje brullen: “3 halen.. 2 betalen!” Lijkt me heerlijk op een zonnige dag, beetje dollen met de mensen en even niet te veel nadenken. Wie maakt me los!?

Waarvan had je nooit gedacht dat je het zou lukken, maar is je toch gelukt?

Dit is misschien wel de lastigste vraag. Over het algemeen als ik denk dat er een kans is dat het kan lukken, ga ik er voor. Lukt het niet in één keer, gewoon blijven proberen, geef nooit op. Dit is iets wat ik van huis uit heb meegekregen en ook aan mijn kids probeer over te brengen. Vroeger heb ik wel vaker gedacht dat ik een wiskunde toets zeker niet ging halen. Toch heb ik al mijn diploma’tjes gehaald, dus dat is mij uiteindelijk wel gelukt.

Als je een speler in een voetbalteam was, op welke positie zou je staan? En waarom?

De spits, makkelijk, daar heb ik altijd gestaan. Neusje voor het doel, klein beetje egoïstisch (daar zijn de meningen over verdeeld haha). Dat heb je nodig als spits in een voetbalteam, maar ook als ondernemer. Maar natuurlijk kan je het nooit alleen doen. Ik zag altijd maar: “alleen ga je hard, maar samen kom je verder”. Dat maakt het zijn van een spits in een team zo mooi.

Op welke werkprestatie ben je trots?

Op het punt waar we nu staan met QuickOnline. In de afgelopen periode hebben we met z’n allen een mooie en gezonde organisatie opgezet, daar ben ik ontzettend trots op.

Daar wil ik graag mee afsluiten, maar beloof jullie over 10 jaar een update te geven.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!