Fanshop N.E.C. Nijmegen

Met toffe merchandise kun je als supporter in één oogopslag laten zien dat jij jouw club steunt. Een goed werkende, professionele webshop is daarom essentieel voor elke voetbalclub met een trouwe fanbase. De webshop van N.E.C Nijmegen was klaar voor een grote stap in professionalisering van hun webshop. In samenwerking met onze partner Heus Sport - die als doel heeft om de wat grotere voetbalclubs te ontzorgen op gebied van merchandising - gingen wij vol enthousiasme deze uitdaging aan! Het resultaat? Een succesvolle webshop met grote conversie, die inspeelt op de beleving van de supporter.

Nijmegen Eendracht Combinatie (ofwel N.E.C.) is een Nederlandse profvoetbalclub uit Nijmegen. De club is opgericht op 11 april 1910, na een fusie tussen Eendracht en NVV Nijmegen. De thuisbasis is het Goffertstadion dat 12.500 plaatsen biedt. Als echte voetbalfans zijn wij bij QuickOnline ontzettend trots dat we deze druk bezochte webshop van deze mooie club mochten ontwerpen, bouwen en tot vandaag de dag mogen onderhouden!

Klant

N.E.C. Nijmegen

In samenwerking met

Heus Sport

Diensten

Webshop met koppeling fulfilment partner, andere technische koppelingen en extra functionaliteiten zoals shirt bedrukking, productfoto zoom en postcode checker.

Bekijk de website icoon pijl rechts wit

Herkenbaarheid en beleving staan centraal

Naast het bouwen mochten we de webshop van N.E.C. Nijmegen ook ontwerpen. De herkenbare huisstijl van de club loopt als een rode – of eigenlijk rood, groen, zwarte- draad door de webshop. In het ontwerp hebben we er bewust voor gekozen om de beleving van de supporter centraal te stellen. Dat zie en voel je direct terug. Ook aan de praktische kant is gedacht: het is voor de bezoeker heel duidelijk in welke categorieën items te bestellen zijn.

Webshop voetbalclub Fanshop

Koppeling met fulfilment partner

Club merchandise wordt natuurlijk niet alleen via de webshop verkocht. Zo is er ook een fysieke fanshop(s) aanwezig die officiële club merchandise verkopen. Hoe hou je als webshop dan overzicht in de actuele voorraden? Hiervoor hebben wij een technische koppeling met een fulfilment partner gemaakt die de voorraad, verzending en retourmanagement verzorgt. Zo heeft Heus Sport via een dashboard duidelijk inzicht in de voorraden en kan daar dus ook op anticiperen.

Fulfilment webshop koppeling

Prijscalculator

Een shirt laten bedrukken, wel of geen badge toevoegen: zomaar een greep uit de vele opties die klanten hebben. Via een ingebouwde prijscalculator komt de juiste prijs automatisch naar voren. Wel zo duidelijk en prettig voor de klant. Daarnaast hebben we de mogelijkheid voor kortingscodes voor bijvoorbeeld seizoenskaarten ingebouwd.

NEC Nijmegen Product prijscalculator

Geen basic webshop maar technische koppelingen

Een bedrukt en onbedrukt shirt tegelijk bestellen lijkt voor de bezoeker niet complex, maar achter de schermen vraagt dit om een technisch hoogstandje. Het bedrukken gebeurd namelijk in de fanshop, maar de onbedrukte items worden verstuurd weer via een andere locatie (de fulfilment partij). De op maat gemaakte koppeling zorgt ervoor dat dit soort bestellingen zonder problemen verlopen en dat de voorraden blijven kloppen.

Goed bezocht!

De webshop staat en loopt als een trein! Wist je dat we binnen 1 jaar al bijna 90.000 unieke bezoekers hebben aangetikt? Best een topprestatie, toch!

Hoewel de webshop al staat, wil dat niet zeggen dat QuickOnline niet actief is. In tegendeel, op dit moment zijn we een goede servicepartner van de N.E.C Nijmegen online fanshop. Achter de schermen verzorgen we het onderhoud van de webshop, analyseren we de bezoekerscijfers en denken we mee in mogelijk interessante trends en ontwikkelingen.

  • check Website is live sinds september 2020

  • check Binnen 1 jaar ruim 90.000 bezoekers

  • check Substantiële omzetstijging

  • check Periodieke innovatiesessies

Heus Sport over de samenwerking

“Ik had een webshop nodig die voldeed aan datgeen wat de klant eiste. QuickOnline kon dat leveren. Wat Rick en Boyd goed doen is dat zij niet alleen weten wat een website vraagt en nodig heeft, maar ze zijn ook  goed op de hoogte wat de regels en richtlijnen betreft. De webshop is zelfs genoemd als goed voorbeeld bij de bij CED (Coöperatie Eerste Divisie), waarbij tijdens een sessie over hoe omgaand cookie- en privacyverklaring onze webshop als goed voorbeeld werd genoemd.”

Dick - Eigenaar Heus Sport

#1 In webshops laten maken

Ik wil graag advies of een keer sparren met jullie over mijn ideeën.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!