Netshopper

Jarenlang werd dezelfde werkwijze gehanteerd wanneer er op maat gemaakte glasvezelkabels besteld moesten worden. Er werd een Excel-bestand vol formules ingevuld om te komen tot het uiteindelijke samengestelde product en de bijbehorende prijs. Foutgevoelig en onnodig tijdrovend, maar hoe krijg je zoiets volledig geautomatiseerd?

Netshopper is sinds jaar en dag de betrouwbare partner voor de productie van prefab glasvezelkabels. Deze zijn eenvoudig online samen te stellen en te bestellen. Daarnaast hebben zij een zeer ruim assortiment op het gebied van glasvezeltechniek dat via de webshop geleverd kan worden.

Klant

Netshopper

Diensten

Een gebruiksvriendelijke B2B webshop met een productconfigurator voor het samenstellen van prefab glasvezelkabels.

Bekijk de website icoon pijl rechts wit

Van omslachtige werkwijze naar gebruiksvriendelijke configurator

Netshopper levert diverse producten voor glasvezeltechniek, maar waar zij zich echt in onderscheiden is het leveren van vooraf afgemonteerde (prefab) glasvezelkabels. De mogelijkheden qua samenstelling zijn gigantisch en daar lag meteen het probleem. Zij klopten bij ons aan met een voorbeeld van hun werkwijze. Wij zagen meteen dat er een grote verbeterslag te halen viel.

Diverse ingewikkelde formules in een excel-bestand berekenden de prijs en gaven een beknopte lijst met de benodigde deelproducten. Samen met Netshopper ontwikkelden wij een professionele digitale oplossing in de vorm van een productconfigurator in de webshop. Klanten stellen het product zelf volledig samen, zien meteen de prijs en kunnen het direct bestellen in de webshop. De productconfigurator is gebruiksvriendelijkvoor zowel de klant als het team van Netshopper.

Netshopper - Webshop laten maken

Logica brengt je van A naar B

Natuurlijk houden wij ervan om onze creativiteit te gebruiken, maar in dit geval werd er vooral een beroep gedaan op ons vermogen om logisch te denken. Door de verschillende stappen en opties goed in beeld te brengen, konden we het ingewikkelde proces vereenvoudigen. We zetten alles in een logische volgorde en kwamen uiteindelijk tot een configurator met 3 stappen, waarbij de derde stap bestaat uit een totaaloverzicht met alle ingevulde waardes inclusief de berekende totaalprijs.

Product samenstellen in de webshop van Netshopper

Efficiënter werken door digitalisering

Doordat het eenvoudiger is geworden om producten samen te stellen en de prijs direct duidelijk is, steeg het aantal verkopen enorm. Natuurlijk ligt daar de grootste winst. Het systeem werkt snel en overzichtelijk. Er hoeven slechts 2 stappen doorlopen te worden voordat de prijs in beeld komt en het samengestelde product in het winkelwagentje geplaatst kan worden.

Maar het was niet de enige winst waar de door ons ontworpen configurator voor zorgde. Samen met Netshopper hebben we kritisch gekeken naar alle interne processen die voorafgaan aan en volgen op een geplaatste bestelling. Alle bevindingen verwerkten we in de productconfigurator. Dit resulteerde in tijdwinst. Het was niet meer nodig om mee te kijken bij het plaatsen van de bestelling. Daarnaast werd een enorme efficiëntie slag gehaald in het productieproces.  De invoer van de configurator zorgde daardoor niet alleen voor meer omzet, het zorgde ook voor tijdwinst.

Webshop laten maken Netshopper

Denken hoe de klant denkt

Er bestond al een webshop waar Netshopper eigenlijk best tevreden over was. Toch wilden ze graag dat wij er naar keken om waar nodig verbeteringen aan te brengen. Naast het aanbrengen van de productconfigurator hebben we wat kleine visuele aanpassingen gedaan. En we kropen in de huid van de klant. We bekeken de bestaande webshop door de ogen van de klant. Zo kwamen we er achter dat de onderverdeling van de productcategorieën nog niet optimaal was.

Omdat er veel verschillende producten worden aangeboden, is een duidelijke structuur onmisbaar. Klanten moeten makkelijk en intuïtief de door hun gewenste producten kunnen vinden. Door de indeling van categorieën anders op te bouwen, werd de webshop nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Het gevolg? Niet alleen de verkoop van het samengestelde product ging omhoog, ook de omzet van overige producten steeg.

  • check Website live sinds december 2020

  • check Professionele b2b webshop

  • check 78% van de bezoekers bekijkt de website op desktop

  • check Gemiddeld 695 unieke bezoekers per maand

  • check Producten samenstellen met de productconfigurator

#1 In online marketing uit de Hoeksche Waard

Deel jouw verhaal met ons en wij vertellen het online.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!