De6voorOndernemers

Ondernemers met schulden weten de weg naar gemeentelijke hulp onvoldoende te vinden. De6 gemeenten vroeg ons een oplossing te bedenken waardoor het hulpaanbod voor ondernemers overzichtelijker en laagdrempelig wordt. En zo ontwikkelden wij een online platform voor De6voorOndernemers, waarbij de ondernemer via een handige tool een aantal specialisten gepresenteerd krijgt die hen verder kunnen helpen.

De6 gemeenten is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert. Naast deze gemeenten zijn er bij deze opdracht ook een aantal lokale organisaties die zich richten op ondernemers uit De6 gemeenten.

Klant

De6 gemeenten

Diensten

Een online platform De6voorOndernemers.nl waarop ondernemers kosteloos advies kunnen ontvangen van specialisten, op het gebied van geldzaken.

Bekijk de website icoon pijl rechts wit

Een maatschappelijk probleem

Ondernemers hebben recht op hulp wanneer zij te maken hebben met financiële problemen of schulden. Die hulp is vanuit De6 gemeenten en lokale organisaties aanwezig, maar ondernemers weten de weg hiernaartoe niet goed te vinden. Daarnaast is het hulpaanbod onoverzichtelijk.

Hoe zorg je ervoor dat het hulpaanbod voor ondernemers met financiële problemen of schulden uit De6 gemeenten toegankelijker en overzichtelijker wordt? En hoe maak je de eerste stap om hulp of advies te vragen zo laagdrempelig mogelijk?

Een innovatieve en digitale oplossing voor een maatschappelijke probleem

Een maatschappelijk probleem oplossen met behulp van een digitaal product. Dat zien wij natuurlijk als toffe maatschappelijke uitdading!

Enthousiast zijn wij aan de slag gegaan met dit vraagstuk van de gemeenten. Beginnende met een uitvoerig onderzoek naar de doelgroep, de behoeften en het online zoekgedrag. De resultaten hebben de basis gevormd voor het uitwerken van het concept en de ontwerpen: een online platform waarbij ondernemers met financiële problemen of schulden via een handige tool advies kunnen vragen aan specialisten. Deze specialisten helpen de ondernemers met hun vragen en zoeken een passende oplossing.

Digitaal product voor ondernemers met schulden

Het belang van een goed webdesign

Voor De6voorOndernemers.nl is het belangrijk dat het digitale product perfect aansluit op de doelgroep, ondernemers met financiële problemen of schulden. Uit de onderzoeken is gebleken dat het belangrijk is dat het platform geen gemeentelijke uitstraling heeft. Het aanvragen van hulp of advies van specialisten moet laagdrempelig zijn. Het webdesign van De6voorOndernemers.nl is fris, uitnodigend en sluit perfect aan bij de eindgebruiker.

In het ontwerpproces hebben we ook rekening gehouden met de richtlijnen van de WCAG wetgeving. Hiermee dragen we bij aan de digitale toegankelijkheid van de website voor de doelgroep.

Webdesign de6voorondernemers.nl

Een tool voor ondernemers met financiële problemen of schulden

Voor het vergroten van de toegankelijkheid besloten we om de bezoeker direct in contact te brengen met de tool. Met behulp van de online tool wordt de bezoeker stap voor stap meegenomen zodat zij een beperkt aantal specialisten aangewezen krijgen die precies passen bij de vraag van de bezoeker. De call to action om deze tool te gebruiken, komt op verschillende strategische plekken terug op de website. Het resultaat hiervan is dat de meeste bezoekers de online tool daadwerkelijk gebruiken en zo direct bij de juiste specialist terechtkomen.

Als ondernemer met schulden is het fijn dat je weet met wie je te maken krijgt wanneer je de stap naar hulp zet. Daarom worden de specialisten op het platform weergegeven met een foto. Het profiel is aangevuld met een persoonlijke introductietekst en directe contactgegevens. Laagdrempeliger en persoonlijker wordt het niet!

Gemeentelijk platform voor ondernemers met schulden

De doelgroep zowel online als offline bereiken

Het online platform De6voorOndernemers.nl moet natuurlijk goed vindbaar zijn door de doelgroep. Sterke marketingacties zijn dan ook onmisbaar. De nadruk ligt voor ons op online marketingactiviteiten. Denk aan acties die de organische vindbaarheid vergroten, maar ook een sterke social media strategie en het inzetten van mailmarketing. En natuurlijk Google Ads om conversies op korte termijn te behalen. QuickOnline voert structureel verschillende marketingactiviteiten uit, maakt maandelijkse analyses en stuurt bij waar nodig.

Ook offline marketingactiviteiten worden natuurlijk niet vergeten. In een uitgebreid marketingplan wordt ook aandacht gegeven aan diverse manieren waarop offline de doelgroep te bereiken is. Zoals afgesproken zijn de gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoerende rol van de offline marketingactiviteiten.

Marketingplan - de6voorondernemers

Alleen het beste resultaat telt!

De6voorOndernemers.nl is een feit. Hét online platform waarbij ondernemers uit De6 gemeenten, die kampen met financiële en andere bedrijfsmatige vragen, kosteloos advies kunnen vragen aan diverse lokale specialisten.

Nu het platform live is, begint het eigenlijk pas. Kan de doelgroep het platform online vinden? En wat zijn de resultaten? Maandelijkse worden analyses gemaakt op basis van data uit diverse professionele tools. Hiermee wordt het zoekgedrag van de doelgroep in kaart gebracht en worden mogelijkheden om het platform te optimaliseren ontdekt.

Naast onderhoud, analyses, content en marketingactiviteiten blijft QuickOnline betrokken bij de verdere ontwikkeling van het platform. Zo blijft het platform in beweging.

SEO Analyses

Marianne over deze samenwerking

"Het fijne aan de samenwerking met QuickOnline is met name het meedenken. Dus niet alleen luisteren en uitvoeren, maar ook het aanreiken van ideeën. Maar ook goed omgaan met bepaalde lastige vraagstukken, die onvermijdelijk zijn wanneer er zoveel partijen bij een project betrokken zijn. Daar is QuickOnline goed mee omgegaan door dat goed te filteren en uiteindelijk met een heel mooi eindproduct te komen."

Marianne - Adviseur Mens en Maatschappij (Sociaal Domein)

#1 In websites uit de Hoeksche Waard

Ik wil graag advies of een keer sparren met jullie over mijn ideeën.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!