Hey daar, mijn naam is Lisa Pouwe en ik werk met veel plezier als Content Marketeer bij QuickOnline! Ik houd me vooral bezig met het opstellen van een doordachte en creatieve contentstrategie voor de social media kanalen van klanten. Ook ben ik verantwoordelijk voor het maken van de content hiervoor. Daarnaast zorg ik ervoor dat klantenwebsites goed vindbaar zijn in de zoekmachines door een SEO-strategie op te zetten.

Naast mijn werk bij QuickOnline ben ik parttime ondernemer. Ik vind het erg leuk om deze activiteiten te kunnen en mogen combineren, met de steun van Boyd en Rick. Het motiveert me alleen maar extra om met andere ondernemers te werken.

Stel jezelf eens voor!

Waarom doe je het werk wat je doet?

Tijdens mijn opleiding Global Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam leerde ik van alles over de online marketingwereld. Het viel me in het dagelijks leven op hoeveel bedrijven er zijn die hier bijna niets mee doen of het belang ervan niet inzien. Ik begreep hier niets van en dacht alleen maar hoe zonde dit was en welke kansen deze bedrijven misten. Daarom leek het me geweldig om mijn kennis en creativiteit in te zetten voor deze bedrijven en om hen te laten zien welke impact een online aanwezigheid kan hebben, groot of klein!

Wat is een vaardigheid die je graag zou willen leren en waarom?

Het lijkt me geweldig om heel goed piano te kunnen spelen. Ik geniet ervan om filmpjes van pianospelers te kijken, en het lijkt me heel rustgevend om thuis na een lange werkdag te ontspannen achter de piano en een mooi nummer te spelen. Ik kan al een beetje piano spelen, zelfs iets meer dan alleen ‘Vader Jacob’, dus eigenlijk zou ik gewoon eens moeten oefenen of les moeten nemen!

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen na een lange dag?

Ik zeg niet dat ik hier altijd zin in heb, maar het bevalt me goed om na een lange dag naar de sportschool te gaan en daar mijn hoofd leeg te maken. Hoewel het soms wat motivatie kost om te gaan, voel ik me toch altijd goed als de work-out voor de dag erop zit!

Lisa Pouwe, content marketeer QuickOnline
Lisa Pouwe, Online marketing QuickOnline
Als je een superkracht zou kunnen hebben, welke zou dat zijn en waarom?

Mezelf teleporteren! Lekker even een burrito eten in Mexico tijdens mijn pauze, een zonsondergang bekijken op de Malediven of boodschappen doen op de markt in Italië. Ik zie het al helemaal voor me, haha, hoe meer ik erover nadenk, hoe leuker het wordt wat er dan allemaal mogelijk is.

Welke app op je telefoon is voor jou onmisbaar geworden?

Dat is het afgelopen jaar toch echt mijn agenda geworden! Had je mij dit een aantal jaar terug gevraagd, dan had ik erg hard gelachen om mijn eigen antwoord. Ik begreep namelijk nooit waarom mensen niet gewoon hun planning konden onthouden, of waarom ze altijd in hun agenda moesten kijken als we iets gingen plannen. Als ik me nu een wereld zonder mijn agenda zou voorstellen, zou dat een hele chaotische wereld zijn waarin ik alles vergeet, haha.

Als je in een ander land zou moeten wonen, welk land zou dat zijn en waarom?

Het heeft me altijd al leuk geleken om in Spanje te wonen. Vroeger kwam ik hier ieder jaar met mijn ouders, en ik vond het altijd geweldig. En niet alleen omdat het er lekkerder weer is dan in Nederland! Ik vind tapas een van de lekkerste dingen die er zijn, lekker al die verschillende kleine hapjes op tafel. Ook vind ik het zo leuk dat, ook al kom je in een klein dorpje, iedereen nog tot 23:00 uur lekker op het terras zit te kletsen met elkaar. Het is nog zo lekker levendig ’s avonds.

Welke taal zou je graag vloeiend willen spreken en waarom?

Dat sluit leuk aan op de vorige vraag: dat is Spaans! Naast dat het een heel handige taal is om te spreken over de hele wereld, vind ik het ook een prachtige taal om te horen. Tijdens het kijken van Spaanse series denk ik iedere keer weer dat ik het echt moet gaan leren. Ik ben er ooit aan begonnen, maar kom niet verder dan “Hola, yo soy Lisa.”

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!