Lokaal succes

Is jouw bedrijf voor de omzet vooral afhankelijk van lokale opdrachtgevers of klanten? Dan is het belangrijk dat je website lokaal zo hoog mogelijk in de zoekmachineresultaten staat. Lokale SEO landingspagina's zijn daarbij het perfecte hulpmiddel. Dat is zoekmachine optimalisatie met de focus op de plaats waar jouw bedrijf is gevestigd en wordt ook wel local SEO of lokale SEO genoemd.

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) speelt lokale vindbaarheid voor veel ondernemers een belangrijke rol. Lokale SEO is dé manier om jezelf lokaal nog beter op de kaart te zetten in een bepaalde regio of stad. Met lokale SEO landingspagina’s is het zelfs mogelijk om het op te nemen tegen grote concurrenten die een nationale dekking hebben

Lokale SEO landingspagina's zorgen voor betere vindbaarheid

Een goede manier om lokaal beter vindbaar te worden, dat zijn lokale SEO landingspagina’s. Maar wat is een landingspagina eigenlijk? Het is de pagina van jouw website waar mensen terecht komen als ze klikken op een link. Dat kan zijn een link in de zoekmachineresultaten (dat zijn onder andere lokale SEO landingspagina’s). Ook een link in een advertentie kan leiden naar een landingspagina, net zoals links in een nieuwsbrief. Het is een belangrijke pagina, want bezoekers komen hierlangs binnen. Zorg er daarom voor dat een landingspagina meteen een goed beeld geeft van jouw bedrijf en dat de informatie goed aansluit op datgene wat iemand verwacht tegen te komen.

Verhoog je lokale vindbaarheid

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een smartphone en daarmee gaan veel mensen dagelijks op zoek naar lokale producten en diensten. Vindbaarheid is dan extra belangrijk als je een restaurant hebt, een bakkerswinkel, kapsalon of een ander bedrijf dat mensen kunnen bezoeken. Als ze zich op dat moment dicht bij jouw bedrijf bevinden, dan wil je natuurlijk dat jouw website duidelijk zichtbaar is in de plaatselijke zoekresultaten. Daarnaast is lokale vindbaarheid ook interessant voor als je een bedrijf hebt dat vooral lokaal en regionaal werkt. Als je bijvoorbeeld een aannemers, hoveniers-, loodgietersbedrijf of een administratiekantoor hebt.

Verhoog je lokale vindbaarheid

Scoren door relevante zoekwoorden en tekst

Om de lokale score bij de zoekmachines te verhogen, zijn lokale zoekwoorden belangrijk. Daarbij kun je denken aan: bakkerij Numansdorp, online marketingbureau Hoeksche Waard of administratiekantoor Oud-Beijerland. Door zulke zoekwoorden in te zetten in afzonderlijke regionale of lokale landingspagina’s kun je veel bereiken. Zulke bestemmingspagina’s (zoals landingspagina’s ook wel genoemd worden) kunnen bijdragen aan een hogere ranking bij Google, maar een veel gemaakte fout is dat ze niet altijd waarde bieden voor de bezoeker.

De specialisten van QuickOnline kunnen je helpen om waardevolle pagina’s te schrijven, die lokaal goed scoren en tegelijkertijd interessant zijn voor de bezoekers van je website. Dat is niet alleen fijn voor de zoekmachines en jouw websitebezoekers, maar ook voor jou. Door relevante teksten met de juiste zoekwoorden scoor je in Google, realiseer je meer websitebezoekers en weten geïnteresseerde (potentiële) klanten je te vinden.

Lokale SEO landingspagina's

Word een regionaal begrip door lokale SEO

Mensen gebruiken lokale zoekopdrachten in de eerste plaats om bedrijven in de buurt te vinden, daarnaast gebruiken ze het voor het vinden van diensten of producten die in de buurt beschikbaar zijn. Deze zoekopdrachten zullen niet altijd specifieke bedrijfsnamen bevatten. Lokale SEO kan juist ook gunstig zijn voor bredere zoekopdrachten, zoals het zoeken naar een hovenier of een kapper in Numansdorp. QuickOnline begrijpt hoe lokale SEO werkt en kan lokale SEO landingspagina’s voor je inzetten voor een verbeterde online positionering van jouw bedrijf. Bovendien kunnen we door de juiste strategie gerichte promotie van jouw diensten of producten mogelijk maken. Jouw doelgroep zal je aanbod vinden wanneer ze het nodig hebben, zodat je bedrijf uit zal groeien tot een regionaal begrip.

Investeren met een hoog rendement

Als je besluit te investeren, dan wil je als ondernemer natuurlijk de nodige resultaten behalen. Wanneer je investeert in het laten maken van lokale SEO landingspagina’s dan kan dat een zeer interessant rendement opleveren. Door lokale SEO in te zetten, is het mogelijk om de gewenste doelgroep, inclusief potentiële klanten, te bereiken op het exacte moment dat ze op zoek zijn naar bedrijven of producten in de buurt. Dit is heel anders dan bij andere lokale advertentiemethoden zoals kranten, folders of posters. Investeren in lokale SEO landingspagina’s levert consequent een goed rendement op, omdat je jouw doelgroep bereikt wanneer ze naar jouw product of dienst op zoek zijn.

Hoger in Google door relevante informatie

Relevante inhoud is voor lokale zoekopdrachten één van de belangrijkste factoren waarop Google je website zal beoordelen. Als je websites maakt in de Hoeksche waard, is het belangrijk om een speciale landingspagina te hebben waarop het maken van websites in de Hoeksche Waard wordt toegelicht en uitgelegd. Deze pagina zal worden getoond aan mensen die specifiek zoeken naar het laten maken van een website in de Hoeksche Waard.

De specialisten van QuickOnline weten waar ze rekening mee moeten houden bij het maken van lokale SEO-inhoud. Er zal altijd met je overlegd worden over de wensen van je doelgoep, zodat de teksten precies aansluiten bij die doelgroep en zij zich daadwerkelijk aangesproken voelen wanneer ze op de landingspagina van jouw website terecht komen. Uiteraard houden we ook rekening met verschillende andere SEO-elementen op de pagina. Wij zorgen niet alleen voor relevante tekst, maar voorzien de pagina ook van metatags, titels, koppen, URL’s, afbeeldingen en links. Alles voor (online) resultaat!

Lokale SEO landingspagina's