SSL certificaat
Ga jij verder met zoeken op een website wanneer je melding krijgt dat de website niet veilig is? Waarschijnlijk niet. Het is daarom noodzakelijk om jouw website te voorzien van een SSL certificaat. Wij adviseren jou graag bij het kiezen van de juiste.
Een professionele website maakt gebruik van SSL. Dit zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden worden en geeft de bezoeker extra vertrouwen.
Wat is een SSL certificaat?
Een SSL certificaat is een bestand dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden over het verstuurde webverkeer. Dit wordt gedaan zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden door derden. Bij webverkeer moet je hier denken aan gegevens die bijvoorbeeld verstuurd worden via een contactformulier of login- en betalingsgegevens.
Voor de jouw domein (URL) komt met groen slotje met HTTPS te staan in plaats van HTTP, zodat al jouw bezoekers zien dat jouw website voorzien is van een SSL certificaat. Er zijn verschillende certificaten in omloop. Zo kun je ook kiezen voor uitgebreide certificaten zodat bezoekers van jouw website een groene balk zien met jouw bedrijfsnaam. Zo weet een bezoeker direct met wie hij of zij te maken heeft. En dit wekt uiteraard vertrouwen.
De technische uitleg van een SSL certificaat
SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL maakt gebruik van het https-protocol van de browser wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.
Er zijn meerdere soorten SSL certificaten te koppelen aan een website. De beveiliging is verder gelijk, maar de toepassing en weergave kan verschillen. Hieronder vind je de meest gebruikte vormen terug.
Welke SSL certificaten zijn er beschikbaar?
Domain validation (DV)
Een certificaat met domeinvalidatie is een certificaat waarbij alleen de domeinaamhouder wordt gecontroleerd. Door het ontbreken van bedrijfsgegevens is dit type vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is. Denk hier bijvoorbeeld aan een niet-publieke website zoals een intranet.
Organisation validation (OV)
Bij een certificaat met organisatie validatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd en hierin opgenomen. De bezoekers van een website kunnen deze gegevens inzien en krijgen zo meer vertrouwen in de veiligheid van uw website en organisatie. Dit certificaat is aan te raden voor de meeste publieke websites.
Extended Validation (EV)
Een SSL certificaat met uitgebreide validatie is aan te bevelen aan financiële instellingen en webshops. Alle (bedrijfs)gegevens worden volgens uitgebreide richtlijnen gecontroleerd. De bezoekers van een website met een certificaat met uitgebreide validatie krijgen een groene adresbalk te zien, waardoor uw website meer vertrouwen uitstraalt.
Het is belangrijk om de juiste SSL beveiliging te kiezen. Kies een certificaat die bij jouw website en organisatie past. Heb je beveiliging nodig voor één domeinnaam of voor meerdere domeinnamen? Wil je extra vertrouwen genereren bij klanten? Deze factoren moet je meenemen bij het kiezen van de juiste SSL. QuickOnline helpt je graag in het adviseren om een geschikt certificaat te kiezen voor jouw website.
Waarom een SSL certificaat?
Een SSL certificaat is de nieuwe standaard vereisten voor een website. Ga jij verder met zoeken op een website wanneer je melding krijgt dat de website niet veilig is? Waarschijnlijk niet. Het is daarom noodzakelijk om jouw website te voorzien van een SSL certificaat.
Veiligheid van gegevens
Vertrouwen voor de bezoekers
Professioneel
Hoger in Google
Verplicht vanuit browsers