Een website op maat laten maken, waarom zou je dat doen? Dat kost enorm veel geld. Herken je die gedachten? Als we in gesprek zijn voor een nieuwe website, horen we vaak dat klanten een van de vijf meest voorkomende denkfouten maken.

1. Een maatwerk website is altijd duur

De eerste investering in een maatwerk website is inderdaad hoger dan een gratis of goedkoop template. Maar op lange termijn verdien je een website op maat altijd terug.

Je krijgt namelijk een product op maat: een website op basis van jouw wensen en eisen, die we volledig optimaliseren om resultaat te halen. Uiteindelijk levert een website op maat meer klanten op dan een goedkope website op basis van een template. En, in tegenstelling tot een template, kun je jouw website eenvoudig aanpassen en verbeteren.

Maatwerk website betaalbaar

2. Een (gratis) website template is veel makkelijker aan te passen

Ik kan een website op maat zelf niet aanpassen… Ik ben altijd afhankelijk van jullie als websitebouwers. Fout. Het tegendeel is waar. Want je hebt onze hulp niet nodig om een product toe te voegen, een pagina aan te passen of een foto te wijzigen. Wij bouwen jouw maatwerk website op zo’n manier dat je jouw website zelf kunt aanpassen, zonder kennis van programmeren en zonder grafische kennis. En wij bieden hierbij ook een training aan, waardoor jou dat zeker gaat lukken.

Een template website beperkt je creativiteit. Je wordt beperkt door de geringe mogelijkheden van een template. Hierdoor is er is veel minder mogelijk. En wat als je een extra functie wilt toevoegen die het template standaard niet heeft? Dan moet je plugins gebruiken? Door plugins wordt jouw website trager, ontstaan veiligheidsrisico’s en je website kan niet meer goed werken, omdat verschillende plugins elkaar tegen kunnen spreken.

3. Een maatwerk website kan niet op WordPress

WordPress is een open source CMS (Content Management System). Een CMS is online tool, waardoor je een website kunt beheren. Maar er zijn veel meer CMS’en, misschien heb je weleens van Joomla of Drupal gehoord?

Bij een website op maat kiezen we meestal voor WordPress, omdat WordPress erg makkelijk en gebruiksvriendelijk voor je is. Voor een maatwerk webshop hangt het vaak van je wensen af. Meestal kiezen we dan voor Magento, Lightspeed of WooCommerce. Het voordeel van deze keuzes is, dat je niet volledig afhankelijk van ons. Een andere partij kan jouw website of webshop ook doorontwikkelen.

4. WordPress is niet zo veilig als een eigen CMS

WordPress is net zo veilig als een eigen CMS. Jouw website wordt pas onveilig als je geen onderhoud uitvoert op de website. Daarnaast is het belangrijk dat er bepaalde beveiliging aanwezig is om hackers en spam tegen te gaan.

WordPress is niet voor niets het meest populaire CMS: meer dan een kwart van alle websites is gemaakt op WordPress.

Maatwerk website WordPress

5. Het maakt niet uit welk CMS ik kies

Soms komt een klant met een specifieke vraag naar ons toe, bijvoorbeeld: kunnen jullie een website op Joomla of Typo3 maken?

Ja, dat kunnen we. Maar waarom wil je dat jouw website specifiek dat CMS gebruikt? Past dat systeem wel bij jouw bedrijf en doel? Misschien heb je wel een eigen CMS nodig. Daarom vergelijken we samen verschillende CMS’en. De kans is groot dat WordPress bij jouw bedrijf en wensen past. Maar het is niet slim om bij een nieuwe website van tevoren een keuze te maken voor een CMS, dus zonder goede onderbouwing.

Laat je daarom goed door een specialist informeren over de voordelen en de nadelen van elk CMS voor jouw bedrijf en overweeg altijd alle mogelijkheden!

Hulp nodig? Wij helpen jou graag verder.

#1 In maatwerk websites en webshops uit de Hoeksche Waard

Ik wil graag advies of een keer sparren met jullie over mijn ideeën.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!