Als je een professionele website hebt, wil je dat de bezoekers van jouw website zich veilig voelen en deze veiligheid ook bieden. Een SSL certificaat draagt bij aan de veiligheid van jouw website en dus ook aan de veiligheid van jouw bezoeker. Zo versleutelt een SSL certificaat de verbinding tussen een website en de bezoeker waardoor de data die wordt verzonden niet gelezen kan worden door derden.

Data encryptie

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat gegevens die bezoekers achterlaten op jouw website versleuteld worden. Heb jij dus een contactformulier, inlogscherm en/of een betaalmodule op jouw website? Dan is het zeer verstandig om de website te voorzien van een SSL certificaat, omdat bezoekers gegevens achterlaten op jouw website.

Wanneer de website hier niet van voorzien is, worden de gegevens open en bloot via het internet verzonden. Wanneer een bezoeker dan bijvoorbeeld iets koopt op jouw website met een creditcard, is het vrij eenvoudig om deze gegevens te onderscheppen. Maar ook het simpel onderscheppen van persoonsgegevens via een formulier is natuurlijk niet wenselijk. Wanneer dit mogelijk is, voldoet jouw website ook niet aan de nieuwe AVG wetgeving.

Met een SSL certificaat wordt de verstuurde data ge-encrypt (versleuteld). De browser verstuurt de gegevens gecodeerd naar de server, en alleen de ontvangende server kan deze gegevens ontcijferen en lezen.

Een SSL certificaat zorgt voor een vertrouwd gevoel

Een SSL certificaat zorgt direct voor een veilig en vertrouwd gevoel bij bezoekers van jouw website. Het slotje en ‘https’ voor jouw domeinnaam in de adresbalk straalt veiligheid uit. Bezoekers zien in één oogopslag dat jouw website voorzien is van een beveiliging en dat jij ook geeft om de veiligheid van jouw bezoekers. Hiermee laat jij een professionele eerste indruk achter.

SSL certificaat website

De AVG privacywetgeving

Zonder SSL certificaat voldoet een website niet aan de nieuwe AVG wetgeving (GDPR). Het is dus eigenlijk ook wettelijk verplicht om jouw website hiervan te voorzien.

Al gehoord van onze Slimme AVG oplossing? Lees meer over onze Slimme AVG oplossing.

Browsers verplichten SSL certificaten

Naast dat het wettelijk verplicht is om een website van een SSL certificaat te voorzien, verplichten browsers dit ook sinds 2019. Wanneer een website geen SSL certificaat heeft, krijgt de bezoeker een melding dat de website niet veilig is. En kan de bezoeker de website alleen bekijken wanneer hij/zij akkoord gaat met het onveilig surfen op deze website. Dit wil je dus absoluut niet op jouw website.

Veilige of onveilige website

Verschillende SSL certificaten

Nu zijn er ook nog verschillende SSL certificaten op de markt. Zo is er een domein validatie, organisatie validatie en een uitgebreide validatie. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze pagina over deze soorten certificaten.

Je weet nu wat een SSL certificaat kan betekenen voor je website. Naast dat het eigenlijk verplicht is, levert het je ook nog voordelen op.

Wil je nog meer weten hierover? Vraag ons om advies.

#1 Online Marketingbureau onder de rook van Rotterdam

Ik wil graag advies of een keer sparren met jullie over mijn ideeën.

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!