Met je producten is niks mis. De kwaliteit is top, de prijsstelling is optimaal en de service die je levert, is uitstekend. Toch verkoop je bijna niks via je webshop. Je staat voor een raadsel en je wil niets liever dan dat het raadsel opgelost wordt. Het antwoord kan zomaar eens liggen in de uitstraling van je webshop. Ziet je webshop er wel betrouwbaar uit?

Verleid bezoekers tot een verkoop

Consumenten zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van de mogelijke gevaren die zich verschuilen op het wereld wijde web. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling, maar het zorgt er wel voor dat jouw webshop er tiptop uit moet zien. Wanneer een mogelijke koper ook maar een klein vermoeden heeft dat er iets niet in de haak is, dan wordt er direct weggeklikt. Meer dan ooit is het belangrijk om bezoekers duidelijk te maken dat ze bij een betrouwbare webshop zijn beland als ze jouw pagina bezoeken.

De concurrentie is groot en zal alleen maar groter worden. Hoe beter je bent in het verleiden van je webshopbezoekers, hoe meer je zult verkopen. Dat begint bij een betrouwbare uitstraling. Natuurlijk ben jij als ondernemer betrouwbaar, maar straalt jouw webshop dat ook uit? Zijn je contactgegevens en KvK-nummer duidelijk vermeld bijvoorbeeld? En maak je gebruik van een SSL-certificaat?

Betrouwbare webshop - QuickOnline

Zo maak je duidelijk dat jouw webshop betrouwbaar is

Naast het vermelden van je contactgegevens en het gebruiken van een SSL-certificaat kun je nog veel meer doen om te laten zien dat bezoekers met een gerust hart bij jou kunnen bestellen.

Betrouwbare webshop laten maken

Zorg ervoor dat klanten niet tevergeefs bij je aankloppen

Niks is zo vervelend als een website die soms onbereikbaar is. Potentiële klanten zullen snel afhaken wanneer ze voor een spreekwoordelijke gesloten deur komen te staan omdat jouw website uit de lucht is. Dat komt onprofessioneel over en voor jou zijn er 10 anderen te vinden, dus de kans is klein dat ze nog terug zullen komen. Kies daarom voor een betrouwbare hostingpartner met een goede helpdesk, zodat jouw webshop altijd online is.

Professioneel webdesign of een template webshop

Je bent ze zelf ook vast weleens tegengekomen, van die websites waar de tijd stil heeft gestaan. Websites met een ouderwetse uitstraling, waarbij het lijkt of de eigenaar alles zelf zo’n 20 jaar geleden in elkaar heeft gezet en daarna niets meer heeft veranderd. Zeg eens eerlijk, zou je daar zelf iets kopen? Design is belangrijk voor de uitstraling van je webshop en maakt het verschil tussen ouderwets en retro, tussen knullig en professioneel.

Keurig hoor, zo'n keurmerk

Er zijn verschillende keurmerken voor webshops. Ga er eens een aantal na en kijk welke goed bij jouw onderneming past. Wanneer je je aanmeldt bij een keurmerkinstantie moet je voldoen aan diverse voorwaarden voordat je het logo van het keurmerk op je website mag tonen. Zo’n logo is niet alleen goed voor een betrouwbare uitstraling, maar je blijft door jouw lidmaatschap ook goed op de hoogte van ontwikkelingen op jouw vakgebied en weet aan welke wettelijke eisen je webshop moet voldoen.

Betrouwbare webshop laten maken

Reviews zijn goud waard

Volgens onderzoek leest 90% van alle consumenten eerst de online reviews voordat ze besluiten om iets te kopen. Reviews hebben een grote toegevoegde waarde. Ook wanneer er soms wat minder positieve beoordelingen tussen zitten, is dat geen probleem. Door een goede reactie en afhandeling daarvan kun je laten zien dat je openstaat voor verbetering van je product of dienst. Je toont daarmee juist aan dat je een betrouwbare webshop bent.

Zorg voor verschillende betaalmogelijkheden

Het allerlaatste dat klanten tegenkomen in het aankoopproces is de betaling. Wanneer je geen betrouwbare betaalopties aanbiedt, kunnen kopers op het laatste moment alsnog afhaken. Een mogelijkheid als achteraf betalen via bijvoorbeeld Afterpay boezemt vertrouwen in. Klanten betalen dan pas nadat ze de bestelling hebben ontvangen. Ook bij Paypal en een creditcard krijgt de consument vaak een vorm van aankoopbescherming.

Betrouwbare uitstraling? Dat heb je zelf in de hand!

De sociale bewijskracht van reviews en een keurmerk zorgen voor een uitstekende fundering. Als je daarnaast je webshop bij een betrouwbare webhost onderbrengt en het webdesign tiptop in orde is, dan ben je al goed op weg om klanten te verleiden tot een aankoop.

Je hebt het helemaal zelf in de hand, maar dat wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. QuickOnline kan je op alle vlakken helpen. Ons team van professionals zet graag alles op alles om het beste (online) resultaat voor jouw webshop te halen. Wij leveren maatwerk en denken met je mee om helder te krijgen wat er nodig is om de door jouw gewenste doelen te halen. Dat kan een volledig nieuwe webshop zijn, maar we kunnen je ook verder helpen door de implementatie van een reviewplatform, een productconfigurator of een applicatie om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen.

Betrouwbare webshop laten maken

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!