Je hoort het overal om je heen: het valt niet mee om aan goed personeel te komen. Het zou zomaar kunnen dat jouw bedrijf er ook mee te maken heeft. Hoge werkdruk voor de bestaande personeelsleden, werk dat blijft liggen, nieuwe opdrachten die niet aangenomen kunnen worden omdat er simpelweg te weinig mensen zijn om alles te bolwerken. Stop met vacatures rond te strooien, start met vacature marketing.

De meest effectieve manier om de beste kandidaat te vinden

Wanneer je al vanalles hebt geprobeerd om nieuwe mensen te vinden, dan ben je misschien geneigd om de handdoek in de ring te gooien. Maar heb je er al eens bij stil gestaan, dat er naast actief werkzoekenden ook een flinke hoeveelheid latent werkzoekenden zijn in Nederland? Ongeveer de helft van de Nederlandse beroepsbevolking geeft aan niet actief op zoek te zijn naar ander werk, maar wel open te staan voor iets nieuws. Zij vormen een grote groep potentiële nieuwe werknemers, die niet uit zichzelf terecht komen op een vacaturesite en jouw geweldige aanbod aan vacatures dus niet zomaar tegen komen.

Met vacature marketing bereik je niet alleen actief werkzoekenden, maar ook die gigantische groep latent werkzoekenden. Het is bewezen effectiever dan alleen een vacature plaatsen op Indeed, nationalevacaturebank.nl of een andere verzamelsite. Bij traditionele personeelswerving ga je er als bedrijf van uit, dat mensen actief naar jou op zoek gaan. Met vacature marketing hoeft niemand op zoek naar jou, maar wordt de vacature automatisch getoond aan mogelijk geïnteresseerden. Je toont alle leuke, uitdagende, openstaande functies op de plaatsen waar de meest geschikte kandidaten online rondhangen. Je stopt met zoeken en start met gevonden worden.

Vacature marketing - overleg

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Een grote hoeveelheid sollicitaties? Dat klinkt mooi, maar uiteindelijk gaat het niet om de kwantiteit. Niet elke sollicitatie leidt tot een kandidaat en niet elke kandidaat wordt een nieuwe werknemer. Door de openstaande vacatures te tonen op de plaatsen waar de beste kandidaten zich bevinden, ondervang je het gevaar dat je reacties krijgt van minder geschikte mensen. Samen met jou bepalen we vooraf welke doelgroep het beste past in het profiel dat je voor ogen hebt. Van daaruit stellen we beste strategie vast om die doelgroep te bereiken, welke kanalen het meest geschikt zijn, hoe lang je de vacature wil promoten en wat je budget is.

Door bijvoorbeeld specifieke advertenties te tonen op de juiste online kanalen, zoals LinkedIn, Instagram of andere social media zien de meest geschikte kandidaten jouw openstaande vacatures voorbij komen. Jouw bedrijf wordt zichtbaar daar waar de ideale kandidaten zich bevinden. De gerichte vacature marketing campagne levert uiteindelijk betere kandidaten dan een minder weloverwogen plaatsing op een algemene vacatureverzamelsite.

Vacaturemarketing

Meer dan alleen vacaturetekst

Vacature marketing gaat verder dan het schrijven van een uitstekende vacaturetekst. Het helpt je om de juiste mensen op een doeltreffende manier te bereiken. We zorgen ervoor dat relevante content getoond wordt op de kanalen waar de meest geschikte kandidaten zich bevinden. Wat die relevante content is, dat bepalen we samen met jou. Door middel van beeld en tekst schetsen we een duidelijk beeld van jouw onderneming en de bedrijfscultuur.

Daarbij kun je denken aan een bedrijfsvideo die laat zien hoe de dagelijkse gang van zaken is. Toon je bedrijfspand met de werkplekken, laat toegewijde medewerkers aan het woord, geef een kijkje achter de schermen bij bedrijfsprocessen (in bijvoorbeeld het magazijn). Naast video dragen foto’s ook bij aan een goede beeldvorming. Degenen die vervolgens besluiten te reageren op de vacature zijn gemotiveerd, enthousiast en hebben zelf al kunnen beoordelen of zij passen bij jouw bedrijf, omdat zij al kennis hebben gemaakt met de bedrijfscultuur.

Afhankelijk van het strijdplan dat we samen bepaald hebben, maken we daarnaast advertentieteksten, één of meerdere landingspagina’s en/of zetten we een e-mailcampagne op poten. QuickOnline zet alles op alles om jouw ideale werknemers te bereiken en uiteindelijk binnen te halen. Wij doen alles voor (online) resultaat!

Vacaturemarketing, vacaturetekst

Vacature marketing, alleen maar voordelen

Gerichte campagnes zorgen voor een groot bereik onder actief en latent werkzoekenden. Met vacature marketing toon je beschikbare functies binnen je bedrijf op zo’n manier dat potentiële kandidaten meteen een goed beeld kunnen vormen over het werk en jouw onderneming. Je geeft geïnteresseerden een realistische kijk achter de schermen en kunnen zo bewust kiezen of jouw bedrijf bij ze past voordat ze reageren. Dit levert geschiktere en meer betrokken kandidaten op.

Bovendien zet vacature marketing jouw bedrijf in de schijnwerpers. Je bent volop zichtbaar op diverse kanalen en de zorgvuldig door ons team samengestelde content zorgt niet alleen bij werkzoekenden voor een positieve beeldvorming, maar creëert ook meer naamsbekendheid. Dat is fijn, want zo haal je nog meer rendement uit het besteedde budget.

Omdat niet alleen jouw bedrijf uniek is, maar ook elke vacature anders is, levert QuickOnline maatwerk. Ons team van specialisten gaat graag voor je aan de slag om nu eindelijk die ene vacature ingevuld te krijgen.

  • check Groot bereik (actief en latent werkzoekenden)

  • check Zichtbaar waar de doelgroep zich bevindt

  • check Betere en meer gemotiveerde kandidaten

  • check Positieve beeldvorming

  • check Grotere naamsbekendheid

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!