Personeel nodig?

Breng jouw vacatures rechtstreeks onder de aandacht bij de ideale kandidaten voor jouw bedrijf. Met vacaturemarketing weten geschikte professionals jou te vinden in plaats van andersom.

Bij vacaturemarketing schiet je niet met losse flodders, maar raak je snel doel. Kies niet voor een vacature plaatsen op de traditionele manier. Laat zien welke nieuwe, uitdagende functies openstaan in jouw organisatie door vacatures te tonen op de plaatsen waar de meest geschikte kandidaten online rondhangen. Vacaturemarketing is effectiever dan het lukraak vacatures plaatsen op diverse vacaturewebsites zoals Indeed en Nationale Vacaturebank, omdat je de doelgroep veel gerichter kunt benaderen.

Stop met zoeken, start met gevonden worden!

Stop met het zoeken naar personeel, maar zorg ervoor dat gemotiveerd personeel jou vindt. Bij een vacature plaatsen op een vacaturewebsite, dan verwacht je dat werkzoekenden actief naar jou op zoek gaan. Het is dan maar de vraag of de juiste mensen terecht komen op jouw zorgvuldig samengestelde vacaturetekst. Met vacaturemarketing hoeft niemand op zoek naar jouw openstaande vacatures, maar wordt de functie automatisch getoond aan mogelijk geïnteresseerden.

Samen met jou bepalen we welke doelgroep je aan wil spreken, wat de beste strategie is om die doelgroep te bereiken. Ook bespreken we hoe lang je de vacature wil promoten en welke kanalen het meest geschikt zijn. Dat kan Instagram zijn, maar ook LinkedIn of Google. QuickOnline zorgt ervoor dat jouw bedrijf gevonden wordt door de perfecte kandidaten.

Vacature plaatsen? Personeel gezocht? Vacaturemarketing is de oplossing

Vis in een grotere vijver

Door vacaturemarketing bereik je veel meer mensen dan alleen actief werkzoekenden. Naast alle mensen die actief op zoek zijn naar nieuw werk, zijn er ook latent werkzoekenden. Dit zijn professionals die niet actief zoeken naar een nieuwe uitdaging, maar die wel openstaan voor nieuw werk. Wist je dat bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking bestaat uit latent werkzoekenden? Zij zullen niet uit zichzelf terecht komen op een vacaturesite als je kiest voor een vacature plaatsen, want ze zijn simpelweg niet actief op zoek.

Je zult ze op een andere manier moeten bereiken. Door specifieke advertenties op online kanalen waar de latent werkzoekenden zich bevinden, wordt het bereik van jouw vacature vele malen groter. QuickOnline helpt je om te bepalen op welke online kanalen je doelgroep rondzwemt en past de campagne daar op aan. Vacaturemarketing is bewezen effectiever dan alleen wat vacatures op Indeed of een andere verzamelsite zetten.

Vacaturemarketing analyseren

Vacaturemarketing, de meest effectieve manier om de beste kandidaat te vinden!

Werf talent door inzet van vacaturemarketing

Vacaturemarketing wordt ook wel inbound recruitment genoemd en niet alleen het grotere bereik is een groot voordeel. Door de specifieke kenmerken en interesses van jouw doelgroep te onderzoeken, komen we er achter hoe zij het beste benaderd kunnen worden. Hierdoor kunnen we gerichte campagnes opzetten, die uiteindelijk betere kandidaten oplevert dan een minder weloverwogen plaatsing op een algemene vacatureverzamelsite.

Door middel van (bewegend) beeld en tekst kunnen we een duidelijk beeld schetsen van je onderneming en de bedrijfscultuur. Kandidaten krijgen zo een realistische kijk achter de schermen en kunnen zelf doelbewuster kiezen of je bedrijf wel bij ze past voordat ze reageren op de openstaande functie. Daarnaast is je bedrijf volop zichtbaar en dat is uiteraard weer goed voor de naamsbekendheid.

  • check Groot bereik (actieve en latente werkzoekenden)

  • check Zichtbaar waar de doelgroep zich bevindt

  • check Meer reacties

  • check Geschiktere kandidaten

  • check Creëert engagement

Hoe gaan we te werk?

Vacaturemarketing helpt je om de juiste mensen te bereiken op een doeltreffende manier. We beginnen met een intakegesprek en een bakkie koffie. Samen bepalen we wat precies de doelgroep is en hoe we die het beste kunnen bereiken. We willen relevante content tonen aan geschikte kandidaten op de kanalen waar zij zich het vaakst bevinden. En vanuit de strategie die daarop volgt, gaat ons team van specialisten aan de slag met het maken van content, zoals advertentieteksten, (al dan niet bewegend) beeldmateriaal en bijvoorbeeld een landingspagina.

We gaan ervoor zorgen dat potentiële kandidaten je bedrijf leren kennen door waardevolle content te tonen via bijvoorbeeld e-mailcampagnes of social media. Deze content geeft een goed beeld van jouw onderneming en wat medewerkers vinden van het werk en jou als werkgever. Foto’s van je bedrijfspand, het team en filmpjes met toegewijde medewerkers dragen allemaal bij aan de positieve beeldvorming. Degenen die vervolgens reageren op de vacature, hebben al een idee van het reilen en zeilen binnen je bedrijf en zijn gemotiveerd en enthousiast.

Succesvol werven? Vacaturemarketing!

Vacature plaatsen? Personeel gezocht? Vacaturemarketing is de oplossing

Jij wilt online groeien? Laat ons je helpen!