IJzersterke content

Zonder bezoekers heb je niks aan je website. Maar hoe trek je zoveel mogelijk relevante bezoekers? Door beter gevonden te worden in zoekmachines. En dat bereik je door kwalitatieve SEO teksten op je website te plaatsen.

SEO teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zodat je website beter zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Een goede positie in de zoekresultaten is belangrijk, want voor de meeste potentiële klanten begint de zoektocht naar een product of dienst in Google. IJzersterke content? Dat is het startpunt voor online resultaat!

Meer bereik door betere SEO teksten

SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimisation (zoekmachineoptimalisatie). SEO teksten zijn dus teksten die zo geschreven zijn dat zoekmachines ze belonen met een hoge plaats in de zoekresultaten. De concurrentie is inmiddels zo hoog, dat professionele webteksten onmisbaar zijn geworden om goed te scoren. Daarnaast is het belangrijk dat je teksten niet enkel en alleen voor zoekmachines zijn geschreven. Google en andere zoekmachines worden alsmaar slimmer en herkennen inhoudelijk relevante content steeds beter.

Inhoudelijk sterke webteksten waar bezoekers iets aan hebben, scoren beter dan teksten die volgepropt zijn met zoekwoorden en verder geen toegevoegde waarde hebben. Bezoekers die via een zoekmachine binnen komen op jouw website, zijn specifiek op zoek naar bepaalde informatie. Als zij deze informatie niet kunnen terugvinden, is de kans groot dat ze jouw website wegdrukken. Google registreert dat en zal je website lager waarderen. Zoekmachine optimalisatie zorgt voor de juiste combinatie van zoekwoorden en relevante informatie.

SEO webteksten laten schrijven

Vindbaarheid is belangrijk, leesbaarheid essentieel

Onze specialisten schrijven niet alleen voor zoekmachines, zij schrijven juist ook voor jouw klanten met jouw bedrijfsdoelen in het achterhoofd. Natuurlijk wordt er een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd of je levert zelf zoekwoorden aan. Maar om echt het verschil te kunnen maken, is het belangrijk dat jij aangeeft wie jouw doelgroep is en wat voor doel je wil bereiken met de website.

Wat hebben alle potentiële klanten gemeen? Wanneer ze gaan ‘Googlen’, zijn ze op zoek naar betrouwbare informatie over dat ene onderwerp. Als jouw webteksten goed leesbaar zijn en precies aansluiten bij hun verwachting, dan blijven ze langer op je website en zullen ze eerder geneigd zijn actie te ondernemen (zoals klikken op de contactbutton, inschrijven voor de nieuwsbrief of een product kopen). Lijkt het je lastig en tijdrovend om zelf aan de slag te gaan met SEO copywriting? Denk er dan eens aan SEO webteksten laten schrijven. Door QuickOnline bijvoorbeeld!

SEO teksten laten schrijven om hoger in Google te scoren

Hoog in Google met SEO webteksten

Het hele SEO proces is een gedegen marketingstrategie die gericht is op de lange termijn. De teksten op je website staan daarbij centraal. Uiteraard zijn er meerdere factoren (zoals de techniek achter je website en linkbuilding) van belang om goed gevonden te worden, maar bij SEO is content echt koning. Je kunt denken aan blogs, nieuwsartikelen, product- of categoriebeschrijvingen en landingspagina’s.

Wanneer je unieke, SEO-vriendelijke webteksten laat schrijven, dan zal je zien dat je website naar verloop van tijd steeds hoger zal staan in de zoekresultaten. Waar je met SEA (Search Engine Advertising) snel en op de korte termijn resultaat zult zien, duurt het bij zijn organische tegenhanger (SEO) langer. Daarom worden de 2 ook vaak gecombineerd. Niet alleen bij SEO draait het om zoekwoorden. Als je jouw website goed hebt ingericht voor relevante zoekwoorden, dan waardeert Google dat door een hogere kwaliteitscore. Die score heeft tot gevolg dat je betaalde zoekresultaten hoger worden geplaatst en dat resulteert in een lagere CPC (cost per click).

Geef je bedrijf een hogere positie in zoekmachines en krijg meer leads, bezoekers en klanten

Het belang van professionele SEO webteksten laten schrijven, dat is je helemaal duidelijk. Je wilt hoger ranken in Google om op die manier meer bezoekers op je website te krijgen. Daarnaast wil je ook dat het relevante bezoekers zijn, die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw diensten of producten. Bij QuickOnline zijn we gespecialiseerd in het bepalen van de zoekintentie (de reden waarom iemand iets zoekt) en het vinden van de beste zoekwoorden. Die informatie voegen we vervolgens samen om er een informatieve, unieke en goed leesbare tekst te schrijven.

Om je website echt naar een hoger niveau te tillen in de zoekmachines, is er meer nodig dan een enkele blog of webtekst. Meerdere relevante SEO-vriendelijke teksten op je website vergroten de organische vindbaarheid juist wel. En hoewel het soms even kan duren voordat de resultaten zichtbaar zijn, is de ROI (return on investment) bij goed geschreven SEO teksten juist vele malen hoger dan bij SEA. Dit komt omdat de investering zich ook op de lange termijn zal blijven terug verdienen.

Hoog in Google met SEO webteksten

De voordelen van SEO webteksten laten schrijven

Door een hogere positie in de zoekresultaten trek je meer relevante bezoekers naar je website. Hoe meer relevante bezoekers, hoe meer omzet je zult realiseren. Daarnaast kun je nog jarenlang profiteren van jouw toppositie, zodat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst nieuwe leads krijgt. Bovendien werkt jouw website voor jou en niet andersom. SEO webteksten laten schrijven? De resultaten die je voor ogen hebt, zullen binnen handbereik komen.

  • Je bent zichtbaar wanneer het er toe doet (wanneer mensen zoeken naar jouw product/dienst);
  • Een groot bereik onder jouw doelgroep;
  • Meer bekendheid door hogere zichtbaarheid;
  • Effecten blijven lang doorwerken;
  • De effecten zijn meetbaar en daarom makkelijk bij te sturen;
  • Goede SEO zorgt voor een betere gebruikservaring (overzichtelijk, makkelijk te vinden en te navigeren);
  • Naast betere zichtbaarheid in Google, ben je ook beter vindbaar in andere zoekmachines zoals Bing, Yahoo en DuckDuckGo;
  • De doorklikratio bij SEO is 60% ten opzichte van 40% bij betaalde zoekresultaten;
  • De ROI is hoger dan bij e-mail marketing, social media en SEA;
  • SEO verhoogt de kwaliteitscore in Google, waardoor je hoger in de betaalde resultaten komt en minder CPC betaalt.

Onze succesverhalen

ExamVision België

Hoe presenteer je producten uit een medische nichemarkt op een professionele, aansprekende manier?

ExamVision België

Hèt adres voor vergroting binnen de medische sector

Website gezondheidszorg - Fysiotherapie Strijen

Hoe ontwikkel je een website en branding die past bij een groeiend bedrijf in de gezondheidszorg?

Fysiotherapie Strijen

Gespecialiseerde fysiotherapie in de Hoeksche Waard

Gemeentelijke hulp bij schulden

Hoe kun je de weg naar gemeentelijke hulp bij schulden laagdrempeliger maken voor ondernemers?

De6 gemeenten

De gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert

NEC Nijmegen fanshop webshop

Hoe kan een webshop meer verkoop genereren bij bestaande klanten?

N.E.C. Nijmegen

De online fanshop van eredivisieclub N.E.C. Nijmegen

Acclon Technologies website laten maken

Hoe maak je complexe producten en diensten online toegankelijk?

Acclon Technologies

Geavanceerde oplossingen op het gebied van vacuümtechnologie

Online garageboxen kopen en huren

Hoe positioneer je een nieuw merk in een sterk concurrerende markt?

XLBox Nederland

Indoor garagebox complex in Nederland

Webdesign laten bouwen Rijk Ontwerp

Hoe overtuig je (potentiële) klanten van jouw creativiteit met een website?

Rijk Ontwerp

Branding- en designstudio gespecialiseerd in totale branding concepten

Webshop horeca Le Toko

Hoe kun je als horeca ondernemer klanten online eten laten bestellen zonder tussenpartij?

Le Toko

De Indonesian take-away in de Hoeksche Waard

Bereik de juiste mensen, met de juiste boodschap, op het juiste moment.